Kezdőlap Egyéb SZÉP VOLT LÁNYOK!…

SZÉP VOLT LÁNYOK!…

72

Ezüstérmes a Hungerit-Szentes női csapat
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/5/szep.htm

Képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.746217628841320.1073742185.131890876940668&type=3

2015. május 23-án döntötték el, hogy ki nyeri a női vízilabda OB I.-es bajnokságot. A szentesi csapat ragyogó kezdés után a mérkőzés félidejéban egy kis hullámvölgybe került, mely a mérkőzés végéig tartott. Így az UVSE-Centrál nyerte meg a női vízilabda-bajnokságot, miután a döntő ötödik felvonásán hazai környezetben nyert a Hungerit-Szentes ellen.

Az öt felvonásos párharc két hazai összecsapását megnyerő szentesiek ötször szereztek vezetést a mérkőzésen, a házigazdák mindannyiszor egygólos hátrányról egyenlítettek. A fordulat gólja a nagyszünet előtt hét mp-cel esett: Kisteleki Hanna góljával először jutott előnyhöz az UVSE. Onnantól kezdve azonban már csak egy csapat volt a medencében, és az a zsinórban öt gólt vágó UVSE volt, amely a negyedik negyed közepére eldöntötte a mérkőzést, így az aranyérem sorsát.

UVSE-CENTRÁL–HUNGERIT-SZENTES 10–7 (3–4, 3–1, 2–0, 2–2) Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2, az UVSE javára

Tóth László: – Úgy kezdtük a meccset, ahogyan terveztük, bátran, határozottan, nem volt bennünk megilletődöttség. A harmadik negyedben azonban valami megszakadt, onnantól kezdve alig lőttünk gólt. Anélkül meg nem lehet nyerni, pláne ilyen jó csapat ellen. Az utolsó negyed előtt próbáltam kiabálással felrázni a lányokat, de az sem segített, el is bizonytalanodtunk a sikertelen kísérletek miatt, onnan pedig már nem tudtunk visszakapaszkodni. Az egész rájátszásban mindenki odatette magát, igazi csapattá értünk. Jó sportélmény volt mindenkinek a döntő, két nagyon jó csapat játszott, most az UVSE volt a jobb.

Miskolczi Kitti: – Kikaptunk, ezért kicsit szomorú vagyok. De nem utolsók lettünk, hanem másodikok, az elkeseredettségre nincs okunk.
Forrás