Kezdőlap Egyéb Szentesen a helyzet FOKOSODIK!…

Szentesen a helyzet FOKOSODIK!…

69

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/5/fok.htm

A „SZENTESI FOKOS” gyakorlatok a Magyar Honvédség műszaki alegységek felkészültségének fokmérői. 2015. április 13 – május 8-ig tartó hadgyakorlatok során a legfontosabb cél az ellenőrzés, az alegységek felkészültségének megmérettetése – hallhattuk a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél tartott tájékoztatón. Az itt szerzett visszajelzések alapján értékeli a parancsnok az alegységek elmúlt évben végzett kiképzési tevékenységét és tudja meghatározni a következő kiképzési időszak feladatait.

Az idén a SZENTESI FOKOS gyakorlatot 3 fázisban hajtottuk végre. Az 1. fázisban (április 13-17.) az átkeléssel kapcsolatos feladatainkat gyakoroltuk. A 2. fázisban (április 27-május 05.) az anyag-előkészítő és víztisztítási feladatok gyakorlása mellett végrehajtottuk az V4 EU Harccsoport összekovácsolását. Jelenleg, a 3. fázisban (május 06-08.) az alegységeink egy elképzelt katonai művelet során, a vízi akadályokon való átkelés, a víztisztítás, az anyag-előkészítés, az improvizált robbanó eszközök elleni védekezés és a műszaki felderítés feladatait hajtják végre.

Víztisztító pont került kialakításra a 2. sz. gyakorló téren (lődombok mellett), fűrésztelep az 1. sz. gyakorló téren (a Tesco-val szemben) a hídépítő alegységek a 4. sz. tiszai gyakorló téren deszant és kompátkelő helyet üzemeltettek 2015. május 7-én.
Forrás