Kezdőlap Egyéb Széchenyi programiroda már Szentesen is…

Széchenyi programiroda már Szentesen is…

63

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/3/szpi.htm
A megyénkben a negyedik Széchenyi programiroda Szentesen nyílt meg!

A Széchenyi Programirodák országos hálózatát a Kormány az Új Széchenyi Tervben meghirdetett pályázóközpontúság, minőség és hatékonyság elveinek megvalósulása érdekében hozta létre 2011-ben – mondta Schultz Gábor Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft Ügyvezető Igazgatója 2015. március 25-én a szentesi városházán megtartott irodai megnyitón.

A 2012 novemberétől a Miniszterelnökség háttérintézményeként működő hálózat feladata az Új Széchenyi Terv biztosította források elosztásának elősegítése, a potenciális és aktív pályázók, kedvezményezettek térítésmentes tájékoztatása, szakmai támogatása volt 2013 végéig (VOP projekt) a pályázati folyamat teljes tartama alatt. Az irodahálózat ekkori feladata volt fenti projektben meghatározott tevékenységének célja a rendelkezésre álló források lehívásának hatékonyabbá tétele, valamint a kis- és középvállalkozások, civil szervezetek és önkormányzatok pályázati rendszerbe történő nagyobb arányú belépésének elősegítése – mondta Csepreghy Nándor Fejlesztéspolitikai Kommunikációért Felelős Helyettes Államtitkár.

Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. 2011 áprilisától 2013. december végéig összesen 40 irodát létesített az ország különböző pontjain. Ez a törekvés tovább folytatódott, így most Szentesen is sikerült lehetővé tenni, hogy a pályázati lehetőségek iránt érdeklődők a megyeszékhelyeken kívül más településeken is igénybe vegyék a szolgáltatást – Dr. Juhász Tünde Kormánymegbízott.

Az új irodát, mely a Városháza első emeltén (magasföldszinten) található a Járási Hivatal szomszédságában a 124/A helységben működik 2015. március 25-től.

Az irodát felavatta Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár, Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Schultz Gábor Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója.
Forrás