Kezdőlap Sport Szabadtéri sportok Eredményes felkészülési időszak után kezdjük meg a tavaszi fordulókat…

Eredményes felkészülési időszak után kezdjük meg a tavaszi fordulókat…

Megyei I. osztályú felnőtt együttesünk már január elején megkezdte a téli alapozást, egy eredményes felkészülési időszakot követően pedig a hétvégén már hazai pályán fogadja a Bordány együttesét Bány Tamás legénysége. Vezetőedzőnket kérdeztük a mögöttünk álló időszakról, a csapatban bekövetkezett változásokról, valamint a tavaszi startról.

– A nyáron vetted át a csapat irányítását, arra kérnélek, hogy értékeld pár mondatban a 2021-2022-es idény első felét!

– Céltudatosan érkeztem ide Szentesre, hiszen egy bronzérmes csapatot vettem át Koncz Zsolttól, és nyilván az a cél vezérel engem is, hogy a tabella top csapatai között szerepeljen a Kinizsi. Mondhatjuk, hogy nem indult problémamentesen a nyár, hiszen belsővédő párosunk, Juhász és Vincze elhagyta a klubot, mellettük pedig – a szintén alapembernek számító Lőrincz Bence – sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Az ő hiányuk azért meglátszott az első pár fordulóban, és a HFC II, valamint a Dorozsma ellen elhullajtott pontok hiányozni fognak. Fontos azonban, hogy a védelmünk idővel egyre stabilabbá vált, számos fiatal játékost tudtunk beépíteni a csapatba és most az 5. helyről várjuk a folytatást. A támadó játékkal is többnyire elégedett vagyok, 13 mérkőzésen 30 gólt szereztünk és bár van még min javítanunk, azt gondolom, a helyzethez képest egy jó őszt zártunk.

– Elég korán, januárban megkezdtétek a felkészülést. Mi volt az előzetes koncepció erre az időszakra, illetve hogy áll most a csapat?

– Január 17-én kezdtük meg a közös edzéseket, de már egy héttel korábban egyéni futóedzéseket végeztek a játékosok, amiket önállóan kellett teljesíteniük, az eredményt pedig eljuttatták nekem. Január közepétől egy 6 hetes felkészülést kezdett meg a csapat, amelynek most értünk a végére. Nyolc edzőmérkőzést játszottunk gyengébb és erősebb csapatok ellen köztünk az NB III-as Vásárhely ellen is, akikkel erőnlétben is fel tudtuk venni a versenyt. Úgy vélem, fizikálisan a legjobb formájukat hozzák majd a srácok, a helyzeteink kihasználásával azonban még mindig lesznek gondok, de azért dolgozunk, hogy ezen a mutatón is javítsunk.

– Ejtsünk néhány szót a keretet ért változásokról!

– A legnehezebb feladat Frank Boldizsár pótlása lesz, aki eligazolt tőlünk, akárcsak Molnár Zsolt. Bagi Zoltán sérülése után még nincs 100 százalékos formában, a szezon közben megsérült Hamed Mohamedre pedig minden bizonnyal műtét vár. Az idei érkezőink: Mátéfi Endre, Varga Csaba és Szabó Marcell. Úgy vélem, mindnyájan hasznos tagjai lesznek ennek a keretnek.

– A hétévégén Bordány ellen kezdődik a pontvadászat. Mit vársz ettől az összecsapástól?

– Mindenféleképpen győzelmet várok, hiszen egyrészt itthon játszunk, másrészt tavaly is a Bordány ellen kezdtük a bajnokságot és hozták a srácok a kötelezőt. Bár nincs sok információm a Bordány felkészülésével kapcsolatosan, mindenesetre bízom benne, hogy hasonlóan az őszhöz, 3 ponttal kezdjük a bajnokságot.

🖊📸 (Sebők Tamás)
Forrás

Exit mobile version