Kezdőlap Hírek Átadták a Hungerit új panírüzemét…

Átadták a Hungerit új panírüzemét…

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében épített új panírüzemet szentesi telephelyén a Hungerit Zrt. A 2,1 milliárd forint összértékű beruházást 1 milliárd forinttal támogatta a Magyar Állam. A pandémia miatt az új üzem jelképes átadására Budapesten, a Pénzügyminisztériumban került sor, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter és Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót.

A Hungerit Zrt. Magyarország egyik legrégebbi, egyben legmeghatározóbb baromfifeldolgozó és baromfihúskészítmény-gyártó vállalata. A szentesi központú cég évi 21 millió brojlercsirkét, 11 millió pecsenyekacsát dolgoz fel, és több, mint 80.000 tonna készterméket állít elő. Fő profilját a feldolgozott bontott-vágott baromfitermékek (csirke, kacsa), a sült kacsa, valamint a magasan feldolgozott, készre sütött, panírozott termékek adják.
A 2,1 milliárd forint összértékű beruházást a cég készre sütött, fagyasztott állapotban értékesítésre kerülő panírozott termékei iránti belföldi és külföldi folyamatos keresletnövekedés indokolta, mely igényeket a korábbi eszköz- és technológiai kapacitásaival a vállalat már nem tudott volna megfelelően kiszolgálni.
Valdor és különféle kereskedelmi márkanevek alatt országszerte megtalálhatóak a vállalat panírtermékei a hazai kiskereskedelmi láncok üzleteiben, továbbá több mint 10 országba – Csehországtól az Egyesült Királyságig – is exportálják azokat.

„A panírozott baromfitermékek gyártásának területén már több mint 30 éves múltja van a Hungeritnek, sőt Magyarországon elsőként kezdtük meg ezen termékek előállítását, még 1990-ben. Folyamatosan követjük a fogyasztói igények alakulását, hogy mindenkor olyan termékeket kínáljunk a vásárlóink számára, melyeket szívesen fogyasztanak. A kiváló minőségű húsalapanyag, a különleges ízvilág mindig garantált a Valdor termékeknél. Mindennek tükrében úgy gondolom, hogy a tradíció és a szakértelmünk nem vitatható, és termékeink töretlen népszerűsége sem véletlen” – mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója.

Az új panírüzem létrehozásával, valamint a beszerelt technológiával – mely a legmodernebbnek számít – éves szinten 4.000 tonna többlet panírozott termék gyártása vált lehetővé a vállalatnál a korábbi 7.000-7.500 tonna/év mennyiségen felül. A rendelkezésre álló alapanyagok kontrollált és higiénikus körülmények között kerülnek feldolgozásra, a precíz gyártási folyamatnak és a hozzáértésnek köszönhetően pedig állandó magas minőségű termékek kerülhetnek a csomagolásokba, majd onnan a fogyasztók asztalára.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Exit mobile version