A Szentesi Művelődési Központ tájékoztatja Önöket a Szecessziós Ház (a volt Petőfi Szálló alsó szintje) jelenlegi helyzetéről.
Ez az intézmény jelenleg a Szentesi Művelődési Központ telephelye, ahol kávézó és rendezvényterem található.
Ez a már felújított létesítmény egy része a jelenleg zajló Tóth József Színház és Vigadó felújítás alatt álló épületrésznek. A felújítási munkálatok egy részét a teljes tetőszerkezet cseréje tette ki. Emiatt a Szecessziós Ház rész is építési terület, mivel a tetőszerkezet ezen rész felett is húzódik.
Az építésvezető tájékoztatott erről bennünket a munkálatok megkezdése előtt még 2019 januárjában. A kávézó rész ez óta teljesen zárva tart, és az építkezés befejezéséig nem is nyit ki. A rendezvényterem alkalmanként, az építésvezetővel egyeztetve fogadhat bérlőket, rendezvényeket. Természetesen amíg a teljes tetőszerkezet nem volt stabil, addig itt sem volt látogatónk.

Intézményünk még egy kis türelmet kér Önöktől. A felújítási munkálatok lassan a végéhez közelednek, és a Tóth József Színház és Vigadó átadása után a mind a Petőfi Caffee, mind a rendezvényterem újból színes tere lesz a városnak.Forrás