Kezdőlap Hírek Halmazok, felszínszámítás, gráfok és függvények a matekérettségin…

Halmazok, felszínszámítás, gráfok és függvények a matekérettségin…

2020. május 5-én matematikából vizsgáztak a végzősök. A HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának igazgatója az érettségi előtt arra kérte a diákokat hangosbemondón keresztül, hogy úgy figyeljenek oda a vizsgán, hogy ne kelljen szóbelizni belőle.

Az osztálytermekben az előírt távolságokat betartva, telefonokat és okosórákat leadva szájmaszkban várták a diákok a feladatokat.

Az eduline.hu információ szerint halmazok, felszínszámítás, gráfok és függvények – többek között ilyen témájú feladatokat kaptak a diákok a középszintű matekérettségi első részében.

A középszinten vizsgázók két feladatsort kapnak: az első 10-12 feladatot tartalmaz, amely alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi.

Idén ebben a vizsgarészben előkerülnek a gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás. De kaptak feladatot a diákok a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is.

Ebben a feladatlapban előfordulhat néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű. Az első feladatlap megoldására 45 percet kapnak a diákok, ha letelik az idő, a felügyelő tanárok összeszedik a lapokat.

Ezeknek a feladatoknak a megoldásával 30 pontot lehet szerezni – több pontot ér majd a matekérettségi második, hosszabb, összetett feladatokból álló része, azzal maximum 70 pontot gyűjthetnek a vizsgázók.

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás

Exit mobile version