Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az Európai Unió által társfinanszírozott „Lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása – (ActiveGirls)” című HUSRB/1602/32/0032 kódszámú projekten belül útjára indított mentorprogram célja, hogy a tehetséggondozásra is figyelmet fordítsanak. A 7 és15 év közötti lányok alkotta célcsoportba tartozó sportolók közül Erdélyi Anna, a Klauzál Gábor Általános Iskola diákja érdemelte ki ezt a kivételes figyelmet, mentora a Maximus SE edzője, egykori válogatott atléta, Benkő Márta lett.

A Klauzál Gábor Általános Iskolában négy évvel ezelőtt indult útjára a mára nagysikerű Kölyökatlétika program, melyben alsó osztályos diákok sajátíthatják el az atlétikai sportágak alapjait. A helyi program egyik kiemelkedő tehetsége a 11 éves Erdélyi Anna, aki Neményi Béla munkájának köszönhetően Alföldi Terem Régióbajnokság és a Régió Pályabajnokságot is megnyerte, utóbbit két alkalommal. Anna eredményeivel és edzésmunkájával érdemelte ki a mentorprogramban való részvételt, az egykori ifjúsági- és junior-, majd felnőtt válogatott Benkő Márta segíti pályafutását.

– Anna már negyedik éve sportol a Kölyökatlétika Programban, továbbra is Neményi Béla vezetésével fog készülni a versenyekre, ám ez a fiatal lányok sportolását támogató projekt lehetőséget biztosított arra, hogy az edzéseken kiemelt figyelmet fordíthassunk egy a jövő szempontjából ígéretes tehetségre. Azt látom, hogy számos jó képességű fiatal kap kiváló képzést itt az iskolában, Anna viszont kimagasló teljesítményt nyújt az edzéseken és a versenyeken egyaránt. A dobószámokban remekel, ügyesen löki a medicinlabdát, minden képessége meg van ahhoz, hogy jó dobóatléta váljon belőle, ezt csak tovább tetőzte, hogy a futószámokban megmutatkozott rendkívüli gyorsasága is. Úgy látom, hogy jó úton halad afelé, hogy a jövőben eredményes atléta váljon belőle. – nyilatkozta lapunknak Benkő Márta.

Az ActiveGirls projekt a sport terén folytatott együttműködés fokozására irányul közös megközelítések kifejlesztésével, melyek az általános iskolás leányok (7-től 15 éves korosztály) testmozgásának elégtelen szintjével foglalkoznak a határ menti régióban és elő kívánja segíteni a sporthoz, mint az egészséges életmód kulcsfontosságú tényezőjéhez való pozitív viszonyulást.

Sebők Tamás

JOGI NYILATKOZAT
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szentes Város Önkormányzata vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.