Tovább folytatódott az újoncoknak az elmúlt héten megkezdett alaki kiképzés és megkezdődtek a különböző elméleti foglalkozások. A kiképzendők a szolgálati szabályzat ismeretek foglalkozáson tájékoztatást kaptak többek közt a katonai rendfokozatokról és az állománycsoportokról, az egészségügyi foglalkozásokon pedig megtanulták, hogyan kell végtag-, csont- és ízületi sérüléseket rögzíteni, valamint ellátni, de emellett az újraélesztéssel és egyéb hasznos információkkal bővítették ismereteiket.
Híradó kiképzés keretén belül az egyes híradó eszközöket, azok használatát, továbbá a segélykérés, a jelentés és a híradó-forgalmazás szabályait sajátították el. Az újoncok nagy része az ABV (atom, biológiai és vegyi) védelmi kiképzésen találkozott először a Magyar Honvédségben rendszeresített 93M vegyivédelmi felszereléssel, amelyet aztán magukra is öltöttek.
A mindenki által leginkább várt foglalkozáson a leendő katonák megismerkedtek a még rendszerben lévő fegyvereikkel, az AK-63/D gépkarabéllyal és a P9RC pisztollyal. A kiképzők bemutatták nekik a fegyverek főbb részeit, a szét- és összeszerelés rendjét, majd az újoncok maguk is begyakorolták a mozzanatokat.Forrás