Kezdőlap Hírek Január 20-ig újíthatjuk meg éves parkolóbérletünket…

Január 20-ig újíthatjuk meg éves parkolóbérletünket…

2019. december 31-én jártak le az éves parkolási béretek, de az autósok, mint minden évben most is kapnak türelmi időt, január 20-ig tudják ezeket újraváltani. Azok jogosultak az ingatlanonkénti egy darab, ezer forintos, kedvezményes lakossági bérletre, akik a fizetős övezetekben laknak, és az utcán szeretnének parkolni.

Annak jár a lakossági kedvezményes bérlet, akinek az állandó lakcíme szerepel a gépjármű forgalmi engedélyében.

Aki albérletben él, ugyanúgy igényelheti a kedvezményes lakossági bérletet. Ennek feltételei a következők: a tartózkodási helye szerepeljen a lakcímkártyáján, fel kell mutatni egy érvényes bérleti szerződést, és a közös képviselő által írt nyilatkozatot, mely szerint az illető életvitelszerűen az adott lakásban él, valamint a gépkocsi forgalmi engedélye az ő nevére szól. Ha valaki ugyanazon a lakcímen második autóra szeretné igénybe venni a lehetőséget, akkor mérsékelt árú bérletet vásárolhat.

A bérlet az év folyamán bármikor igényelhető, de az újraváltást január 20-ig tehetik meg a lakosok.

A cégek többnyire teljes árú bérletet vesznek, amelynek összegét leírhatják az adójukból, és amelyen három autó rendszámát is fel lehet tüntetni, tehát három gépkocsi is használhatja. A teljes árú havi bérlet 3000, a negyedéves 7500, a féléves 11600, az éves bérlet pedig 22600 forintba kerül.

Ezen kívül megtudtuk, hogy régóta nem változtak a parkolási díjak a városban, ezzel kapcsolatban jelenleg egy előterjesztés készül, amely vélhetően tavasszal kerül a testület elé, és a képviselők döntenek majd a módosításról.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30
Forrás

Exit mobile version