Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Ha július, akkor alakulat (és családi) nap A műszaki ezred július...

Ha július, akkor alakulat (és családi) nap A műszaki ezred július 14-én ünnepe…

102

Ha július, akkor alakulat (és családi) nap

A műszaki ezred július 14-én ünnepelte az alakulat napját, mely II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharc első győztes csatájához köthető.
Az alakulat napján a felhőtlen szórakozásé, kikapcsolódásé és a kötetlen beszélgetéseké a főszerep. Ezen a napon egy kicsit lazítunk a következő hónapokra tervezett feladatok előtt.
Idén a Kurca-part Kalandpark várta az ezred minden tagját hozzátartozóikkal együtt. A megnyitón Bartók Gábor alezredes köszöntötte a jelenlévőket. Korom Ferenc altábornagy köszöntő levelének felolvasása után Papp István főhadnagy tartott egy rövid tájékoztatást az alakulatnap történelmi hátteréről, végül emléklapok kiosztását követően az alakulat törzsfőnöke Komlósi Beáta zászlóstól köszönt el az ezred teljes személyi állománya nevében. Majd kezdetét vette a kalandpark felfedezése, ugyanis programok sokasága várta a katonacsaládokat.
A kötetlen programok, mint például a kötél- és falmászó pályák, ugrálóvárak, trambulin, nerf csatatér kipróbálása valamint a Szentesi Városi Könyvtár munkatársainak kézműves foglalkozásai mellett szervezett programokkal is készültek a rendezők.
Scheffer Szilvia, fitneszedző kick-boksz aerobikkal mozgatta meg a jelentkezőket. Ezek után sportversenyeken, mint például fekvőtámasz versenyen zenére, plank kihíváson, célba lövő/dobó vagy családi kötélhúzó versenyeken is lehetett bizonyítani.
A nap folyamán a jó hangulatot tovább fokozta a hangszórókból folyamatosan szóló zene, amit egyik kollégánk, DJ Jártass (Jártass Róbert szakaszvezető) kevert.
A nap végén, az eredményhirdetést követően az alakulat törzsfőnöke kellemes hétvégét kívánva elköszönt a katonáktól és családtagjaiktól.Forrás