A Lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása – (ActiveGirls) című HUSRB/1602/32/0032 kódszámú projekt keretében harminc 7 és15 év közötti fiatal hölgynek tartottak sporttábort városunkban.

A város önkormányzatának Interreg- IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében támogatott projektje újabb állomására Szegedről hét, Szentesről nyolc, a Vajdaságból pedig tizenöt lány érkezett. A 2019. július 1-5. között rendezett tábor keretében a résztvevők betekinthettek a vízilabda, az úszás, a rögbi, a tánc, a vívás, a kézilabda, a kosárlabda és az evezés sajátosságaiba, ezen felül megismerhették Szentes sportspecifikus intézményeit és az adott sportágak egyesületi vezetőit, de szakmai, valamint életviteli és táplálkozási tanácsokat is kaptak.

A projekt menedzsere, Lantos Sándor elárulta, igazán tevékenyen telt ez az 5 nap, a fiatalok nyitottan – és a projekt nevéhez hűen – igazán aktívan álltak a feladatokhoz, egy jó hangulatú és a programok tekintetében igen tartalmas napokat követően utazhattak haza. A tábort a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában, valamint a Pusztai László Sporttelepen rendezték meg.

A projekt a szerbiai Adán folytatódik augusztusban, ahová 8 szentesi lány utazik ifjúsági táborba. A 2020 májusáig futó projekt pedig még további izgalmas elemeket is tartogat a lányoknak és a sportszakembereknek egyaránt, melyek között szerepel egy a fiatal tehetségeket felkaroló mentorprogram, valamint egy a hölgyek sportágválasztásában nagy szerepet játszó, tartalmas adatbázison alapuló mobiltelefonos applikáció elkészítése is. A tanév megkezdését követően bemutató jellegű testnevelés órák és edzések lebonyolítására is sor kerül szentesi helyszíneken.

Program weboldal: www.interreg-ipa-husrb.com

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szentes Város Önkormányzata vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.