Kezdőlap Kultúra és szórakozás Múzeum „Több mint 400 alkotás érkezett az OMEGA képzőművészeti pályázatára (videó)” megtekintése

„Több mint 400 alkotás érkezett az OMEGA képzőművészeti pályázatára (videó)” megtekintése

129


Több mint 400 alkotás érkezett az OMEGA képzőművészeti pályázatára

A Koszta József Múzeum művészet- és múzeumpedagógiája fényéveket lépett előre ezért is hívtunk össze a sajtótájékoztatót – mondta Farkas László Róbert igazgató.

Az Omega kiállításhoz kapcsolódva alkotói pályázatot hirdettek „Gyöngyhajú lány” címmel Hódmezővásárhelyi Tankerületi Igazgatóság támogatásával a délmagyarországi oktatási intézmények körében. Nem várt fordulat állt be a pályázat eredményei tekintetében, mert nemzetközi szintre lépett és ennek a részleteit Beke Mari múzeumpedagógus ismertette.

A műfajok legszélesebb spektrumából érkeztek alkotások és az eredeti kiíráshoz képest még óvodás kategóriával is bővült a pályázat, úgyhogy elmondhatjuk hogy nullától száz évig sikerült megszólítani mindenkit. És, hogy mennyi embert? Jelenleg az alkotások száma körülbelül 400, de még ezen a héten folyamatosan érkeznek a megkésett alkotások illetve a nemzetközi szintről Lengyelországból is várnak még alkotást. E-mailben megérkezett, de várják még az eredetit – mondta Beke Mari.

Még több részletet megtudhat a mellékelt videóból!

www.szentesimozaik.hu
Múzeum|33
Videók|40
Forrás