Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Nemzetközi gyakorlat kezdődött Szentesen…

Nemzetközi gyakorlat kezdődött Szentesen…

A nemzetközi és a hazai résztvevők az előző napi beérkezést követően ünnepélyes zászlófelvonással kezdték a „BLAZING LANCE 2019” gyakorlatot Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred bázisán.
Megkezdték a közös felkészülést a Visegrádi Négyek Európai Uniós Harccsoportja magyar vezetésű -műszaki, nem-kinetikus modulelemei, hiszen a V4-ek vállalták, hogy 2019. második félévében közös készenlétet adnak az Európai Unió harccsoport rendszerében.
A gyakorlat első fázisában 2018. novemberében a törzselemek felkészítése történt meg, jelenleg a végrehajtó állomány alegység szintű kiképzése és a minősítése folyik.
Magyarország felel a harccsoport nem-kinetikus és a műszaki moduljainak vezetéséért, melyek összekovácsolására, illetve megmérettetésére, minősítésére szolgál a „BLAZING LANCE 2019”. A Magyar Honvédség Parancsnoksága által szervezett 170 fős közös felkészítésen a Magyar Honvédség több katonai szervezetétől érkezett katonák, az MH 1 Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, valamint a házigazda MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred mellett részt vesznek cseh, lengyel és szlovák kisalegységek is, akik a különböző modulelemekbe beosztva látják el feladatukat.
A gyakorlatot megnyitó sorakozón Tóth Csaba ezredes, a gyakorlat igazgatója kiemelte: „A gyakorlatra szolgáló időtartamot a résztvevő nemzetek katonáinak, eljárásainak megismerésével a rendelkezésre álló idő hatékony felhasználásával hajtsák végre.” Majd végezetül sok sikert kívánt a felkészüléshez.
Forrás

Exit mobile version