Kezdőlap Kultúra és szórakozás Múzeum „Kreatív készségeket előcsalogató OMEGA rajzpályázat indul (videó)” megtekintése

„Kreatív készségeket előcsalogató OMEGA rajzpályázat indul (videó)” megtekintése

203


Kreatív készségeket előcsalogató OMEGA rajzpályázat indul

Beadási határidő 2019. március 15.

A formabontó jellegű és kreatív készségeket előcsalogató művészeti seregszemle "ítésze" – Beke Mari múzeumpedagógus kolléganőnk mellett – Kóbor János Mecky lesz, a legendás együttes frontembere – mondta Farkas László Róbert a szentesi Koszta József Múzeum igazgatója.

A kivételes eseményhez komoly értéket ad még, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ az elsősorban gyermekeknek szóló múzeumi rajzpályázat segítője. Száz-ezer forint támogatásban részesül a program a Központ által, amelyet a szemle első három helyezettje nyerhet el.

További segítséget ad még számunkra az Intézmény: négy tankerület intézményei kapnak hírt a verseny kiírásról, így tehát egyszerre több ezer gyermek versenyezhet majd egymással.

Alkotói rajzpályázatot hirdet a Koszta József Múzeum, a nagy sikerű „Gyöngyhajú lány” – OMEGA Kiállításhoz kapcsolódva. A mű készülhet bármely szabadon választott Omega dalról, ami-, akit-, valahol-, valamivel-, valamiért megérint és azt szívesen kifejezi a vizualitás bármely eszközével 6-100 éves kor között.

Ötleteket is adunk: Gyöngyhajú lány; Petróleum lámpa; Napot hoztam, csillagot; Hajnali óceán; Ha én szél lehetnék; Időrabló; Udvari bolond kenyere; Fekete pillangó; A nagy folyó; A napba néztem; Az égben lebegők csarnoka; Boldog angyalok; Léna; Csillagok útján; Csillaglány; Fénymadár; Hajnal a város fölött és még számtalan jobbnál-jobb dal….

Az alkotás készülhet bármilyen technikával, meghatározatlan méretben.
Részvétel az eredeti mű beadásával a helyszínen, a Múzeumban, vagy postai úton (levélcím: Koszta József Múzeum, 6600 Szentes, Kossuth tér 1.) a mű hátoldalán névvel, címmel, elérhetőséggel (telefon, email).

Az értékelést szakmai és érzelmi alapon KÓBOR JÁNOS, az OMEGA együttes frontembere és a múzeum munkatárasai végzik.

Korosztályok:
6-10 éves
10-14 éves
14-18 éves
18-100 éves

Az alkotások beadási határideje: 2019. március 15.
Díjazás korcsoportonként Kóbor János által dedikált oklevéllel, értékes jutalmakkal, valamint további kreatív alapanyagok vásárlására beváltható kuponokkal történik.

A művek kiállítását követően visszakerülnek az alkotókhoz.
Eredményhirdetés az OMEGA közönségtalálkozóval lesz egybekötve, amelynek időpontja a későbbiekben kerül meghirdetésre a Koszta
József Múzeum és annak múzeumpedagógiai Facebook oldalain.

Várjuk az alkotásokat!

www.szentesimozaik.hu
Videók|40
Múzeum|33
Forrás